Jonna Sundling ohotad segrarinna i jaktstarten

Jonna Sundling IFK Umeå gav inte konkurrenterna en chans, när jaktstarten över 10 km avgjordes. Junioren Frida Karlsson Sollefteå Skidor IF gick ut 13 sekunder efter och gjorde ett starkt försök att snabbt gå ikapp Jonna. Efter bara en kilometer var avståndet nere på 7 sekunder, men närmare än så kom inte Frida. Den hårda öppningen tog ut sin rätt och det blev i stället Maria Nordström Ulricehamns IF, som började att ta in sekunder.

Jonna kunde defilera in på upploppet och korsade mållinjen på tiden 27:06,8. Bakom henne hade Maria gått om och in över viadukten och in mot upploppet låg Frida i slip stream och laddade för spurten. Tyvärr föll hon i sista kurvan mot upploppet och Maria kunde lite snopet glida i mål som tvåa på tiden 27:59,7, En mycket besviken Frida fick tiden 28:10,9.