Strålande skidsöndag

I dag söndag bjuder Skyttis återigen på strålande förhållanden med strålande sol och lite lätt pudersnö.

Dagens tävlingar blir distriktsstafetter för juniorerna, där damerna kör 3*3,3 km och herrarna 3*5 km. Det blir dryga 20 damlag och  över 30 herrlag som ska tampas om placeringarna. Där blir det intressant att se om favorittippade Dalarna, som ställer upp med hela 9 lag totalt, infriar förväntningarna. Kampen om andra- och tredjeplatserna är nog mer oviss och möjligen kan Västerbotten ha goda chanser, tillsammans med Norrbotten och Medelpad.

Värddistriktet Ångermanland ställer upp med två dam- och ett herrlag.

Senniorerna i Volkswagen Cups minitour kör avslutande jaktstarter över 10, respektive 15 km fritt. Frågan är om junioren Frida Karlsson ska kunna hålla undan, när hon närmast jagas av Jonna Sundling och Maja Dahlquist. Bland herrarna går Gustav Eriksson går ut endast sekunder före Daniel Jonsson och Trodor Peterson.

Upplagt för en maxad skidsöndag på Skyttis alltså.