William Poromaa vann H17-18, 10 km jaktstart, efter målfoto

Det krävdes målfoto och jurybeslut för att kunna kora William Poromaa Åsarna IK till segrare i H17-18 jaktstart över 5 km klassiskt. William jagades närmast av Simon Åstot IFK Umeå, som gick ut 15 sekunder efter och Jonathan Norder IF Hallby SOK ytterligare 3 sekunder efter.

Vid 5 km-varvningen hade ledningen krympt till 4,6 sekunder, men då var det Pål Jonsson Strömnäs GIF, som låg tvåa och alltså hade tagit in drygt 20 sekunder på William. Trea låg Simon Åstot, knappa 26 sekunder efter. Vid 9 km-passeringen hade Pål gått upp i ledningen och det var alltså upplagt för en riktig rysare i emot mål.

Pål och William kämpade sida vid sida runt Hästskon, över Viadukten, på Hyllan och in på upploppet var det fortfarande en otrolig kamp. William lyckades till slut precis på mållinjen trycka fram foten lite extra och vann med en tålängd på sluttiden 40:31,7.

Jonathan, som låg hack i häl på William Schultz IFK Umeå vid sista mellantiden vid 9 km lyckades i sista backarna in mot mål gå ikapp och förbi och knep tredjeplatsen på tiden 41:12,6, fyra sekunder före William.