Tävlingarna år igång!

Fredagens inledande prologer över 3,3 km fristil blev mer utslagsgivande än man kanske kunde ana. Många åkare öppnade för hårt i de inledande stigningarna och fick sedan svårt att trycka på, när det sedan bar iväg utför på den andra halvan av banan. En som disponerade krafterna bra var dagens segrare i H21 Oskar Svensson, som vid mellantiden Pumphuset efter 800 m bara låg på 12:e plats. Han avslutade sedan starkt och vann med 3,7 sekunder före Karl-Johan Westberg och ytterligare 10 sekunder före Teodor Peterson.

I D21 segrade Maria Nordström efter en sekundstrid före Jonna Sundling, som i sin tur var över 15 sekunder före Linn Sömskar. JVM-mästarinnan Frida Karlsson gick upp i klassen D21 och slutade fyra.

I Scandic Cup togs förstaplatserna av Moa Hansson i D17-18 och William Poromaa i H17-18, samt Johanna Hagström i D19-20 och Gustaf Berglund i H19-20. Williams och Gustavs kanontider hade räckt till fjärde-, respektive tredjeplats i H21!

Vi tackar för idag och hoppas på fortsatt spännande tävlingar i morgon lördag. Då blir det klassisk distans med omvänd intervallstart för D/H21, så att dagens segrare startar sist. För Scandic Cup-åkarna i D/H17-20 blir det en rafflande jaktstart, där först i mål vinner.