Dagens individuella lopp

Lördagen bjuder på perfekta förhållanden inför de individuella distansloppen över 5 och 10 km i klassisk stil. Lite nysnö under natten och någon minusgrad kan göra det lite lurigt för vallarna, speciellt om solen bryter fram.

Ska Maria Nordström i D21 upprepa segern från igår? I sina cupstarter hittills i vinter har hon aldrig varit sämre än tvåa. Oscar Svensson, som igår gjorde sin första cupstart i vinter, är jagad av flera.

I Scandic Cup, som avgörs idag, borde Moa Hansson Landsbro IF SK i D17-18 kunna säkra slutsegern. Cuptvåan Olivia Alm Strömnäs GIF startar 28 sekunder efter. Gårdagens segrare i H17-18 William Poromaa Åsarna IK gjorde ett kanonlopp igår och jagar cupledaren Pål Jonsson Strömnäs GIF. endast 25 sekunder efter.

I klassen D19-20 går cupettan Linn Svahn IFK Umeå ut 25 sekunder efter gårdagens segrarinna Johanna Hagström Ulricehamns IF. H19-20-ledaren Gustaf Berglund IFK Mora SK vann igår och jagas närmast av Jacob Nystedt Hudiksvalls IF.