Gustaf Eriksson vann H21 10 km

När solen kom fram över Skyttisstadion blev det direkt lite glattare i spåren och vallningen behövde justeras. En som hade riktigt bra skidor var Gustav Eriksson IFK Mora SK, som bara blev 17:e vid gårdagens prolog. Vid första mellantiden vid 0,8 km låg Gustav knappt 6 sekunder efter ledande Teodor Peterson IFK Umeå och vid varvningen efter 5 km var han bara 4 tiondelar efter Teodor. Gustav gick i mål på en klar ledartid av 30:40,5 och hade sedan en nervös väntan i målfållan. När sedan varken Daniel Svensson IFK Mora SK (30:41,7), eller Teodor (30:46,0) knäckte den tiden var segern klar.

”Oväntat bra!” sa Gustav i segerintervjun och var glatt överraskad efter gårdagens lite tyngre resultat. Nu blir det återhämtninng och uppladdning inför morgondagens jaktstart, då Gustav i stället är den jagade.